Общо показвания

Powered By Blogger

сряда, 29 февруари 2012 г.

Супа топчета с фиде

250 гр. кайма/овкусена/
1 глава лук
2 моркова
3 картофа
1 зелена пиперка
1 червена пиперка
1 шепа фиде
черно пиперче
магданоз и чубричка
брашно за овалване

ЗА ЗАСТРОЙКАТА :
1 яйце
100 гр.кисело мляко
3 с.л.брашно

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ :

Изсипвам в 2,5 литра вряща вода,нарязаните на малки кубчета моркови картофи,пиперките и лука-нарязан на ситно.Посолявам на вкус и оставям да ври на тих огън.Вземам от каймата,с помоща на малка лъжичка и ги поставям в купа с брашно,която разтръсквам,за да се овалят целите топченца.После внимателно ги поставям в голям цедак и леко ги подхвърлям,за да изпада излишното брашно от тях.Дойде и реда да ги пуснем-пак внимателно във супата,че понякога пръските - може да ви опарят :-( Добавям фидето и чубричката и варя още 10 минути.Свалям от котлона и застройвам,като взимам с черпак от горещия бульон и разреждам,бъркайки

Няма коментари:

Публикуване на коментар