Общо показвания

Powered By Blogger

събота, 25 февруари 2012 г.

Татарско кюфте завито в бекон





‎1 кг.кайма- /аз вземам половин кг свинско и половин кг телешко месо и си ги смилам на кайма - готовата е ужасна /
1 глава кромид лук
1-2 яйца
100 гр. кашкавал
2-3 кисели краставички
пресни гъби около 250 гр.
сол черен пипер
1 люта чушка
кимион, магданоз
100 гр пушено сиренер 1 филийка хляб накисната в прясно мляко 100 гр бекон ПРИГОТВЯНЕ : Слагаме каймата в купа ,добавяме ситно нарязан или рендосан кромид лук ,изкиснатата филийка хляб ,яйцето и подправяме сьс сол ,черен пипер ,кимион и магданоз .Омесваме каймата и я разделяме на две - правим си две крьгчета или в моят случей два правоьгьлника .Намазняваме тавичката в която ще печем с мазнина и я застиламе с бекон ,слагаме едната половина от каймата и вьрху нея пльнката от гьбите които сме задушили с масло ,краставичките ,кашкавала и пушеното сирене което сме нарязали на дребно .Мьжлето обича люто и затова добавям чили семена или люта чушка .Захлупваме с втората кора кайма и завиваме с бекона .Слагаме да се пече в студена фурна на 180 гр - обрьща се и от двете страни - гарнитурата е по избор

Няма коментари:

Публикуване на коментар