700-800 г рибно филе пангасиус или хек ,2 бр. белтъци , 1 жьлтьк ,1 непълна ч.ч. брашно ,1 ч чаша бира ,сол,олио за пържене , по щипка сол , черен пипер , чесън. мащерка ,. девесил , риган за овкусяване на самата риба . Подправките са сухи Почистената и измита риба се нарязва на филета и се подсушава с кухненска хартия или салфетка.. Посолява се и се овкусява с подправките които са предварително смесени и разбьркани . Панировката - брашното се поръсва с щипка сол и постепенно се налива от бирата, добавят се разбитите отделно жьлтьк и белтьци на сняг докато се получи гъстотата на палачинково тесто. Филетата се потапят в сместа и се пържат в сгорещеното олио до зачервяване - 2-3 минути на всяка страна горе долу
събота, 3 март 2012 г.
Панирана риба
700-800 г рибно филе пангасиус или хек ,2 бр. белтъци , 1 жьлтьк ,1 непълна ч.ч. брашно ,1 ч чаша бира ,сол,олио за пържене , по щипка сол , черен пипер , чесън. мащерка ,. девесил , риган за овкусяване на самата риба . Подправките са сухи Почистената и измита риба се нарязва на филета и се подсушава с кухненска хартия или салфетка.. Посолява се и се овкусява с подправките които са предварително смесени и разбьркани . Панировката - брашното се поръсва с щипка сол и постепенно се налива от бирата, добавят се разбитите отделно жьлтьк и белтьци на сняг докато се получи гъстотата на палачинково тесто. Филетата се потапят в сместа и се пържат в сгорещеното олио до зачервяване - 2-3 минути на всяка страна горе долу
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар