Общо показвания

Powered By Blogger

събота, 3 март 2012 г.

Панирана риба



  700-800 г рибно филе пангасиус или хек  ,2 бр. белтъци , 1 жьлтьк  ,1 непълна ч.ч. брашно ,1 ч  чаша бира ,сол,олио за пържене , по щипка   сол , черен пипер , чесън. мащерка ,. девесил , риган за овкусяване на самата риба . Подправките са сухи Почистената и измита риба се нарязва на филета и се  подсушава  с кухненска хартия или салфетка.. Посолява се и се овкусява с подправките които са предварително смесени и разбьркани  . Панировката -  брашното се поръсва с щипка сол и постепенно се налива от бирата,  добавят се разбитите отделно жьлтьк и белтьци на сняг докато се получи  гъстотата на палачинково тесто. Филетата се потапят в сместа и се пържат в сгорещеното олио до зачервяване - 2-3 минути на всяка страна горе долу

Няма коментари:

Публикуване на коментар