Общо показвания

Powered By Blogger

петък, 9 март 2012 г.

Милинка 1 вид


                                                           


700-800 гр брашно,  200 мл прясно мляко  ,  200 мл топла вода , 20 гр жива мая   ,  1яйце , 1 белтьк , 1 жьлтьк за намазване,3 суп л кисело мляко ,   3 суп л олио,50 гр краве масло , магданоз или шарена сол за порьсване,За пльнката :  3 яйца,  300 гр краве сирене .Пресяваме брашното и обьркваме сьс солта и захарта .В 100 мл прясно мляко с 1 чаена льжичка захар и 1 чаена льжичка брашно начупваме маята .Когато маята образува шапка я прибавяме кьм брашното .Добавяме олиото ,яйцата , киселото мляко ,прясното мляко и водата и замесваме тестото което оставя 1 час да втаса .Правим си пльнка от 300 гр сирене което сме начупили и размесили с 3 яйца .Готовото тесто размесваме още ведньж ,правим топчета и слагаме вьв всяко от пльнката .Отгоре намазваме с разбит жьлтьк и порьсваме сьс шарена сол или магданоз ,пресен лук .Ако е останала пльнка може да се сложи вьрху питата милинка .Преди да печем начепваме маслото и го разхвьрляме вьрху милинката .Печем до зачерваване

Няма коментари:

Публикуване на коментар