Общо показвания

Powered By Blogger

събота, 3 март 2012 г.

Боб по манастирски

200 г зрял боб ,2 глави лук , 2 моркова ,2  чушки  (прясна и сушена)  ,2 - 3 стръка  джоджен , 3- 4 с.л. олио, сол .За запрьжката- 1  л  доматено пюре или стерилизиран за  домат  запръжката 2 с.л. олио ,1 с.л. брашно ,1 чл червен пипер .В тенджера със студена вода сложете боба да заври заедно с 1 глава нарязан на едро лук. Щом заври се прибавят нарязаните на ситно лук, чушки и моркови. Малко преди бобът да е готов се посолява, подправя се с джоджен и шарена сол и се вари до готовност.Брашното се запържва в малко олио и към него се добавят червеният пипер и пасираният домат. Запръжката се разбърква и се сипва в боба. Ястието се вари още 15 минути 

Няма коментари:

Публикуване на коментар