Общо показвания

Powered By Blogger

четвъртък, 6 септември 2012 г.

Царевичен хляб[



500 г брашно ,  250 г царевичен грис за качамак  ,   1 кубче жива мая (42 г)  ,1 ч. л. захар ,  1 с. л.  сол ,  4–5 с .л.  олио ,  400 мл топла вода .Маята се смесва с малко от водата, захарта и малко от брашното. Оставя се да шупне на топло. Брашното и грисът се разбъркват в купа и се прави кладенче. В него се изсипва шупналата мая,  солта, 3–4 с. л. олио  и останалата вода.Замесва се меко и еластично тесто. Премества се в набрашнена купа и отгоре се слага намазнено фолио за свежо съхранение. Оставя се да втаса, докато удвои обема си (около 1 час). Втасалото тесто се  се оформя на  хлябо. Слага се в намазнена тава, поръсена с царевичен грис . Оставя се да втаса   Намазваме  се със олио , размесено с вода и се пече  в загрята на 220 градуса фурна за 15 минути.Хлябът се оставя да почине за малко преди да се нареже.

Няма коментари:

Публикуване на коментар