Общо показвания

Powered By Blogger

неделя, 27 януари 2013 г.

Кифлички с кайма-




Кифлички с кайма------ За тестото - 1 ч.ч. прясно мляко,1 ч.ч. вода,1 ч.л. суха мая или 20 гр жива ,2 яйца,3 с.л. олио,1 ч.л. захар,1 ч.л. сол,3 ч.ч.брашно,сусам,1 жьлтьк за намазванe.Пльнка - 300 гр кайма ,1 глава лук ,4-5 кисели краставички ,100 гр кашкавал ,2 домата ,1 к л кимион ,1 кл черен пипер ,1 ч л сол ,1 кл чубрица ,1 кл червен пипер ,2-3 скилидки чесьн.Млякото и водата се затоплят, в тях се разтваря маята и захарта, оставя се да шупне . Добавят се олиото, солта и яйцата ( 1 цяло и 1 белтьк ,жьлтькьт е за намазване ), разбърква се сместа и като сипвате брашното, замесвате меко тесто. Слагате в съд, намазан с олио, покривате отгоре и оставяте на топло да втаса.През това време си пригответе плънката. Нарежете на ситно лука и чесъна и ги задушете в зехтина до омекване. Добавете каймата. Подправете с подправките. Нарежете на кубчета киселите крастанички и кашкавала. Обелете и нарежете на кубчета доматите и добавете всичко при каймата. Гответе каймата до готовност и докато изври водата от доматите. Отстранете от котлона.Готовото тесто разделете на топки . Всяка топка разточете на тънка кръгла кора.Разрежете я с помощта на нож за тесто на 8 триъгълника. Поставете малко от плънката в широкия край на всеки триъгълник. Леко загънете отстрани ъгълчетата, за да не изтече плънката и навийте на кифличка която сьщо завийте на охлюв като баница .По същия начин навийте всички . Подредете ги в тава, покрита с хартия за печене и намажете с яйце. Поръсете сьс сусам . Изпечете до замервяване . През това време пригответе втората тава с кифлички за печене. Общо излизат 3 тави ,аз направих две тави с койма и една сьс сирене за разнообразие .

Няма коментари:

Публикуване на коментар