Общо показвания

Powered By Blogger

вторник, 14 август 2018 г.

Соден хляб

600 гр .брашно ,300 мл.газирана вода , 7 с.л олио ,2 с.л.ябълков оцет с мед или лимов сок.1с.л.сол, 1 с.л.захар,1 ч.л.сода бикарбонат , микс от семена .Брашното се пресява три пъти със солта .Прави се кладенче.Добавят се захарта и олиото .Содата се разтваря в оцет.Шупналата смес се изсипва в кладенчето. Постепенно се прибавя 300 мл леко затоплена газирана вода. Замесва се меко тесто.Оформя се на топка и се намазва се с олио .Завива се с наелонова торбичка и кърпа .Оставя се да втаса 30-40 минути.Пече се в предварително загрята фурна -170-180 градуса 

Няма коментари:

Публикуване на коментар