Общо показвания

Powered By Blogger

неделя, 14 септември 2014 г.

Лучник с кромид лук ,праз и сирене

20 гр прясна мая,300 мл хладка вода,600 гр. брашно,5 сл олио ,1 ч.л. сол,1 чл захар .
За плънката:250 г краве сирене ,1 кг лук кромид лук ,1 стрък праз,10 с.л. олио,1 ч.л. червен пипер,2 с.л. джоджен,1 ч.л. черен пипер,1 с.л. чубрица,1 суха чушка.Лукът , празът и сухата чушка се изпържват.Малко преди да се махнат от котлона им се добавя червеният пипер .Като се охладят се преместват в купа ,подправят се с чубрицата и джоджена .Добавя се натрошеното сирене и всичко се обърква добре .Брашното се пресява.Добавя се солта ,разбърква се и се прави кладенче .В 100 мл хладка вода с 1 чл захар и 1 сл брашно начупваме маята и чакаме да образува шапка . Когато е готова маята я изсипваме при брашното ,добавяме олиото и водата и замесваме меко тесто . Оставяме да втаса .Готовото тесто разточвам на кора , върху нея изсипвам плънката и завивам на руло . Пече се в предварително загрята фурна до готовност

Няма коментари:

Публикуване на коментар