Кифлички
с кайма------ За тестото - 1 ч.ч. прясно мляко,1 ч.ч. вода,1 ч.л. суха
мая или 20 гр жива ,2 яйца,3 с.л. олио,1 ч.л. захар,1 ч.л. сол,3
ч.ч.брашно,сусам,1 жьлтьк за намазванe.Пльнка - 300 гр кайма ,1 глава
лук ,4-5 кисели краставички ,100 гр кашкавал ,2 домата ,1 к л кимион ,1
кл черен пипер ,1 ч л сол ,1 кл чубрица ,1 кл червен пипер ,2-3 скилидки
чесьн.Млякото и водата се затоплят, в тях
се разтваря маята и захарта, оставя се да шупне . Добавят се олиото,
солта и яйцата ( 1 цяло и 1 белтьк ,жьлтькьт е за намазване ), разбърква
се сместа и като сипвате брашното, замесвате меко тесто. Слагате в съд,
намазан с олио, покривате отгоре и оставяте на топло да втаса.През това
време си пригответе плънката. Нарежете на ситно лука и чесъна и ги
задушете в зехтина до омекване. Добавете каймата. Подправете с
подправките. Нарежете на кубчета киселите крастанички и кашкавала.
Обелете и нарежете на кубчета доматите и добавете всичко при каймата.
Гответе каймата до готовност и докато изври водата от доматите.
Отстранете от котлона.Готовото тесто разделете на топки . Всяка топка
разточете на тънка кръгла кора.Разрежете я с помощта на нож за тесто на 8
триъгълника. Поставете малко от плънката в широкия край на всеки
триъгълник. Леко загънете отстрани ъгълчетата, за да не изтече плънката и
навийте на кифличка която сьщо завийте на охлюв като баница .По същия
начин навийте всички . Подредете ги в тава, покрита с хартия за печене и
намажете с яйце. Поръсете сьс сусам . Изпечете до замервяване . През
това време пригответе втората тава с кифлички за печене. Общо излизат 3
тави ,аз направих две тави с койма и една сьс сирене за разнообразие .
Няма коментари:
Публикуване на коментар