Общо показвания

Powered By Blogger

събота, 13 септември 2014 г.

Типово хляб

600 гр типово брашно,200 мл хладка вода,1ч.л. захар,1ч.л. сол, 1ч.л. суха мая,3с.л. разтопено масло, зехтин за намазване на тавата. Брашното се пресява и към него се добавя разтопеното масло. Сместа се стрива с пръсти до получаване на трохи. Добавят се захарта, солта, маята и внимателно се сипва водата. Омесва се тесто, което се поставя в намазнена със зехтин тавичка, покрива се с кърпа и се оставя да втаса, докато увеличи обема си.След това прехвърляме тестото в намаслена тава .Отново покриваме с кърпа и оставяме да втасва. Хлябът се пече в предварително загрята фурна на 180градуса.Печем до готовност.

Няма коментари:

Публикуване на коментар