Общо показвания

Powered By Blogger

събота, 23 август 2014 г.

Гевреци


              
                                                                           

1 ч.ч. топло прясно мляко,2 ч.ч. брашно,
1/2 кубче прясна мая,1 ч.л. захар,25 г масло,1яйце
щипка сол.Маята се разтваря в топло мляко с 1 чл захар. Добавя се брашното, маслото, солта и белтъка.Омесва се меко тесто. Оставя се да втаса.След това разделяме на топки.Оформяме като разтегляме на фитил всяка топка и след това го свързваме или във всяка топка се прави дупка и с намазнен с олио пръст и се оформя геврека.Отново оставяме геврецитеда си починат около 30 мин.В голяма тенджера с кипяща вода с 1 с.л. захар се пуска всеки геврек за около минутка, докато изплува. Изваждаме с решетачна лъжица.Поставяме върху хартия за печене или в намазнена тава, намазваме с жълтък разбит с вода.

Няма коментари:

Публикуване на коментар