Общо показвания

Powered By Blogger

събота, 25 август 2012 г.

Бирен хляб



200 мл бира
350 г брашно
2 ч. л. мед
2 ч. л. сол
7 г прясна мая
или 2 и 1/2 ч. л. суха мая
1 с. л. олио Брашното се пресява в купа. Добавят маята, меда и бирата (стайна температура).
Омесва се еластично тесто, като накрая се прибавят солта и олиото. Купата се покрива и се оставя на топло място за 1 час. Втасалото тесто се премесва. В намаслена тава (хартия за печене) се оформя хляба.
По желание се поръсва с брашно и ленени семки и се оставя за още 15 минути. Фурната се загрява на 180 С.
Биреният хляб се пече 35 минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар