картофи ,олио за пържене ,сол ,клечки за зъби .Картофите се измиват с четка и се нарязват на много тънки филийки с
кората като за чипс. Посоляват се и се оставят за половин час да
омекнат. Поставят се на кухненска кърпа да се отцедят. Взема се едно
по-малко кръгче и се свива на фунийка. Още едно кръгче върху него, като
средата на второто да попада върху съединението на първото. По същия
начин трето кръгче. Използват се от 3 до 5 резенчета картофи. С клечка
за зъби се хващат в долния край с промушване. Когато всички рози са
готови се пускат в загрялата мазнина с отворените листенца надолу. След
15-20 секунди се обръщат. Вадят се на хартия да поеме мазнината и се
изваждат клечките.
Няма коментари:
Публикуване на коментар