Общо показвания

Powered By Blogger

сряда, 31 август 2011 г.

Пита за прощьпулник



Продукти
 1 кг брашно ,1/2 чаена чаша обикновенна захар или пудра захар,1 ч л сода бикарбонат ,1 чл сол,3-4 л олио ,половин кофичка кисело мляко,2 яйца и 1 жьлтьк за намазване .Приготвяне:Брашното се пресява със содата и солта два пъти. В средата се прави вдлъбнатина, в която се изсипва сместа от разбитите с кисело мляко и захарта яйца и растително масло. Замесва се меко тесто, като се добавя и малко хладка вода. Тестото се меси върху набрашнена маса, оформя се на питка и след това се оставя да втаса около 1 час. След втасването се поставя в намазана с растителна мазнина тавичка. За да бъде по тържествено питката може да се украси с форми , изработени също от тесто (ромбчета, листенца, усукано на тънък шнур тесто, и др.). Намазва се с разбития жълтък, набожда се тук-там с вилица и след което се пече в умерена фурна.

Няма коментари:

Публикуване на коментар