Общо показвания

Powered By Blogger

вторник, 26 август 2014 г.

Много шоколадова торта Трюфел с бисквити





 Продукти:
500 г черен натурален шоколад (5 броя шоколад) 1 л сладкарска сметана 100 г масло 1 пакетче какаови чаени бисквити 2-3 суп. лъж. какаоПоставете маслото на стайна температура. Натрошете бисквитите в купа на ситно, смесете с маслото на парченца и с бързи движения доведете до хомогенна смес. Разстелете по дъното на тортена форма. Поставете в хладилник да стегне за поне 1 час.
Сметаната поставете в тенджера с двойно дъно или на водна баня. Загрейте. Поставете начупените на парчета шоколади и започнете да бъркате. Бъркайте на умерен огън поне около 20-30 минути докато сместа започне да се сгъстява. Когато се сгъсти отстранете от огъня и оставете да изстива като отново разбърквате от време на време. Преди да изстине напълно изсипете какаовата смес върху блата от бисквити, който вече е стегнал в хладилника. Отново върнете на студено поне за 2-3 часа.
Поръсете обилно с какао преди поднасяне на тортата.
Източник - аз жената бг

Няма коментари:

Публикуване на коментар