Общо показвания

Powered By Blogger

сряда, 29 февруари 2012 г.

Пиле с картофи на фурна


 Едно пиле, килограм картофи, 300 мл вода, 150 мл олио или зехтин, сол, две щипки чубрица, черен пипер, червен пипер, 2 чаени лъжички ситно нарязана мащерка , 2 щипки розмарин.
Начин на приготвяне: Картофите се обелват, измиват и нарязват на кръгчета .Ако са дребни като моите оставяме цели. Нареждат се в тава, в която предварително са изсипани водата и мазнината. Пилето се  поставя отгоре цяло или се нарязва на парчета, които се разпределят върху картофите.Всичко се поръсва със сол, черен и червен пипер и с ароматните подправки. Сипва се още малко вода.Ястието се покрива с фолио  се пече на 250 градуса 40 минути. Тавата се изважда, маха се фолиото, сипва се още малко вода и се оставя да се допече, докато всичко придобие златиста коричка.

Няма коментари:

Публикуване на коментар