Общо показвания

Powered By Blogger

петък, 29 август 2014 г.

Гризини със семена


350 г брашно
200 мл хладка вода
1 ч. л. суха мая
3/4 ч. л. сол
2 щипки захар
1 ч. л. семе от копър
2 с. л. сусам
1 ч. л. маково семе
3 с. л. зехтин

за поръсване:
от сол на вкус
зехтин на вкус ,семена . Брашното, подправките, маята и захарта се смесват. Прибавят се разбърканите вода и зехтин, и се посолява.
Всичко се разбърква и се замесва меко и еластично тесто (ако тестото стане твърдо, може да се долее малко вода). Оставя се на стайна температура, покрито с фолио или кърпа, да втаса за 1–1,5 часа.
После тестото се разделя на две равни части. От всяка част се нарязват 16–18 тънки ивици. Чрез издърпване се изтъняват и се овкусяват. Слагат се в тави, на дъното на които има хартия за печене . Намазват се със зехтин и се поръсват сьс сол.
Пекат се в загрята на 180 градуса фурна, без вентилатор, за около 20 минути

Няма коментари:

Публикуване на коментар