Общо показвания

Powered By Blogger

събота, 3 март 2012 г.

Кренвиршки


800 г брашно ,20 гр жива мая , 1 яйце и 1 белтък ,3 с л. олио ,3  с. л. кисело мляко ,1 равна с. л. сол, 1 с. л. захар, 4 кренвирша,200 гр кашкавал ,300 мл прясно мляко .В 100 мл мляко с 1 ч л захар начупваме маята и чакаме да втаса докато получи хубава шапка .Пресяваме брашното ,добавяме солта и захарта и разбъркваме хубаво .Добавяме шупналата мая ,разбитите яйца ,олиото ,киселото мляко ,прясното мляко и замесваме меко тесто .Оставяме да втаса около час след което разделяме на топки .Всяка топка се разточва на лист кора и се нарязва на ленти .Вземаме парче кренвирш което увиваме с кашкавал ,след което навиваме около лентата тесто .Готовите кренвирши нареждаме в намазнена тавичка ,оставяме да втасат още ведньж и намазваме с разбит с вода жьлтьк .Печем до зачервяване

Няма коментари:

Публикуване на коментар