- Продукти:
10-15 листа от кисела зелка
2 глави кромид лук
1 чаша ориз
2 червени домата - пресни или от консерва
1 чаена лъжица стрита чубрица
1 кафена лъжица смлян черен и червен пипер
2 сухи червени чушки,
1 морков,сол
олио Приготвяне:
Нарежете на ситно лука и настържете моркова. Посолете на вкус и запържете сместта в олиото.Когато лукът омекне прибавете ориза. Той трябва предварително да е позчистен и измит .След това прибавете обелените и настъргани домати, черния и червен пипер, чубрицата и нарязаните на дребно сухи чушки (предварително накиснали в топла вода, за да омекнат) .
Разбъркайте добре сместта. След това с нея завейте зелевите сарми .На дъното на тенджерата сложете няколко листа кисело зеле.Залейте сармите с равни части вода и зелев сок или само с топла вода и ги продупчете с игла . Течността трябва да покрие изцяло сармите.
Варете на тих огън или вгювеч във фурната , докато зелевите листа омекнат .
10-15 листа от кисела зелка
2 глави кромид лук
1 чаша ориз
2 червени домата - пресни или от консерва
1 чаена лъжица стрита чубрица
1 кафена лъжица смлян черен и червен пипер
2 сухи червени чушки,
1 морков,сол
олио Приготвяне:
Нарежете на ситно лука и настържете моркова. Посолете на вкус и запържете сместта в олиото.Когато лукът омекне прибавете ориза. Той трябва предварително да е позчистен и измит .След това прибавете обелените и настъргани домати, черния и червен пипер, чубрицата и нарязаните на дребно сухи чушки (предварително накиснали в топла вода, за да омекнат) .
Разбъркайте добре сместта. След това с нея завейте зелевите сарми .На дъното на тенджерата сложете няколко листа кисело зеле.Залейте сармите с равни части вода и зелев сок или само с топла вода и ги продупчете с игла . Течността трябва да покрие изцяло сармите.
Варете на тих огън или вгювеч във фурната , докато зелевите листа омекнат .
Няма коментари:
Публикуване на коментар