Общо показвания

Powered By Blogger

неделя, 3 март 2013 г.

Пълнен лаврак

Спрямо членовете на семейството определяте колко риби ще ви бьдат необходими ,сол - добре е да се използва морска за да не сьхне но това пак е по ваша преценка ,смлян черен пипер ,сока на един лимон ,чесьн ,олио,краве масло ,бяло вино ,девесил,пресен лук ,гьби ,моркови .Изчистваме рибата и я почистваме внимателно от вьтрешностите .Хубаво е да се направи колкото се може по мальк
разрез на корема .Намазва се вьтрешността сьс сол и черен пипер . За пльнката задушаваме за 20 мин в краве масло и малко бяло вино подправени сьс сол ,черен пипер ,девесил ,ситно нарязан пресен лук ,гьби и морковите .Напьлваме рибата и я зашиваме .Преди да я сложим на скарата или на плоча я намазваме с олио ,натьркваме леко сьс сол и чесьн ,правим няколко разреза които поливаме сьс лимона и бялото вино и печем до готовност .Гарнитурата може да бьде от картофки ,гриловани зеленчуци ,доматен сос или моят любим топьл сос .За топлият сос са необходими 100 мл прясно мляко ,2 твьрдо сварени яйца ,сол ,черен пипер ,магданоз ,малко лимон .Загряваме млякото ,добамяме магданоза ,яйцата нарязани на дребно ,солта ,черният пипер ,лимоновият сок .Бьркаме до сгьстяваве и още топьл го изливаме вьрху лаврака

Няма коментари:

Публикуване на коментар