Общо показвания

Powered By Blogger

четвъртък, 15 октомври 2015 г.

Домашна баница с праз

                                                     



  • За тестото:
    300 г хладка вода или прясно мляко,250 г олио или разтопена мас,1 ч.л. сол,1 ч.л. сода за хляб,брашно, колкото за меко тесто - около 500 г.
    За плънката:5 стръка праз .От посочените продукти за тестото и брашно се омесва средно меко тесто. Разделя се на  топки  и се оставят да се отпуснат за около 20 минути. През това време стръковете праз се почистват, нарязват се на ситно и се слагат в по-голям тиган с  олио и малко вода да се задуши.Вземаме топка и разточваме, след това я дърпаме докато стане прозрачна като вестник и изрязваме с нож краищата. Поръсваме с олио, плънка и увиваме на охлюв. Така всички топки.Печем на 180 градуса до готовност

Няма коментари:

Публикуване на коментар