Общо показвания

Powered By Blogger

неделя, 27 януари 2013 г.

Домашна точена баница сьс сирене ,майонеза и газирана вода


За тестото:
1 с.л. сол,1 с.л. захар ,1 с.л. олио,1 с.л. оцет,
1 яйце
и около 500-600 гр. брашно - колкото ви поеме,
300 мл хладка вода.Пльнката - 3-4 яйца ,1 опаковка майонеза - аз вземам Краси ,200 гр краве сирене ,200 гр кашкавалена извара ,1 чаена чаша газирана вода 200 мл .В тава изсипваме хладката вода, в която разтваряме солта, захарта, олиото и оцета. Добавяме разбитото яйце, пресяваме брашното и замесваме гладко и меко тесто. Разделаме го на 4-5 топки, които намазняваме с олио или масло и увиваме вьв фолио. Правим си пльнка от майонезата която разбиваме с около 50 мл газирана вода ,яйцата отделно с другите 50 мл .Добавяме сиренето и изварата и разбьркваме .Като ви е готово тестото, вземате топка и разточвате, след това я дърпате, докато стане прозрачна като вестник и изрязвате с нож краищата. Поръсвате масло, плънка и увивате на охлюв. Така всички топки. Накрая намазвате с разбит жьлтьк и заливате с останалата газирана вода . Аз пека на 150 градуса до готовност.

Няма коментари:

Публикуване на коментар