Общо показвания

Powered By Blogger

понеделник, 13 октомври 2014 г.

Царевична супа с бекон и топено сирене

250 г консервирана царевица
1 с. л. брашно
2 с. л. заквасена сметана
2 с. л. зехтин
2 кубчета пилешки бульон
1 клонка прясна целина, магданоз
1/2 глава лук
1 зелена и 1 червена  чушка
50-80 г ивици бекон
50-80 г топено сирене
80-100 г картофи
1-2 щипки мащерка. Беконът нарязваме на ивици и запържваме.Чушката, целината и лукът нарязваме на малки парчета и се задушаваме в тенджера . Задушените зеленчуци заливаме с 1 литър гореща вода. Прибавяме консервираната царевица и настърганият картоф.Стриваме кубчетата бульон, супата се захлупва и къкри под капак, на тих огън, около 20 минути. Накрая подправяме с мащерката.Топеното сирене се намачква и се поставя в тенджерка. Залива се с няколко черпака от бульона, разбърква се, за да стане хомогенна смес и се добавя заквасената сметана.Застройката се разбърква, налива се в супата и се подправя с наситнените  целина и магданоз.Изт . Бон Апети

Няма коментари:

Публикуване на коментар