Общо показвания

Powered By Blogger

понеделник, 13 октомври 2014 г.

Рибена чорба




500 гр. риба -шаран, бяла риба, пастърва,1 глава червен лук,1 морков ,
1 домат,1. картоф,1 кафена чаша ориз ,девисил, дафинов лист, черен пипер, бахар ,целина , магданоз , сол . В тенджера за около десетина минути в 1,5 л. вода варим рибата, която предварително е нарязана на шайби..Прецеждаме . Бульонът се кипва. Прибавят се задушените в маслото и малко вода ситно нарязани лук, моркови, магданоз, целината нарязана на малки кубчета и ориза. Варим още 10-15 мин. Добавят се ситно нарязаните картофи , рибата, изчистена от кости и надробена на дребно , домата,черният пипер, дафиновият лист и девисилът. Когато картофите омекнат, чорбата се отстранява от огъня, поръсва със ситно нарязания магданоз и посоляваме на вкус.Източник . Иван Пейчев

Няма коментари:

Публикуване на коментар