Общо показвания

Powered By Blogger

понеделник, 13 октомври 2014 г.

Царевична чорба с печени чушки

250 гр . сладка консервирана или замразена царевица ,1 глава лук ,3 бр. печени чушки ,
40-50 гр. масло,2 с.л. брашно,1 ,5 л.пилешки бульон, мащерка,2-3 скилидки чесън ,магданоз ,1 ч.ч прясно мляко,сол на вкус .Задушаваме лука в маслото за 2-3 мин.Добавяме чушките, брашното и разбъркваме.Разреждаме с бульона. Когато кипне бульона добавяме царевицата и чесъна . Оставяме да варят на тих огън 20 мин .5 мин преди да свалим от котлона добавяме мащерката и солта. След това добавяме горещото прясно мляко , чорбата се кипва и се сваля от котлона . При сервиране се поръсва с магданоз

Няма коментари:

Публикуване на коментар