Общо показвания

Powered By Blogger

сряда, 22 август 2018 г.

Постен хляб


Постен хляб -20 г прясна мая ,400 мл топла вода,1 с.л. захар,1 с.л. сол,3 с.л. олио,1 с.л. оцет, 800 г брашно.Разтворете маята и захарта в 100 мл топла вода, покрийте и оставете да втаса. В голяма купа изсипете течните продукти и втасалата мая, разбъркайте.
Постепенно прибавяйте пресятото брашно и солта. Когато тестото започне да се отделя от стените на купата, извадете го върху набрашнена повърхност и омесете прибавяйки по малко брашно. Тестото трябва да е меко за да стане пухкав и мек хляб. Намазнете голяма купа и тестото, покрийте ги с кърпа и оставете на топло да втаса до удвояване на обема. Изсипете втасалото тесто и оформете . Оставете под кърпа да почине 10 минути. Печете хляба в умерена фурна до готовност.

1 коментар: