Общо показвания

Powered By Blogger

сряда, 29 февруари 2012 г.

                                                                                                                           1 кг картофи
100 г бекон
200 г гъби
300 г кашкавал
50 г масло
100 мл течна сметана
5-6 триъгълничета топено сирене
100 гр пушено сирене ,1 яйце ПРИГОТВЯНЕ :Картофите се сваряват. Обелват се посоляват се и се намачкват с вилица - прибавяме им едно разбито яйце което да ги стегне . Нарязваме беконът и гъбите на ситно и ги запържваме .В йенска тенджера и тавичка намазана с масло слагаме основата от картофи ,покриваме дъното на тавичката и слагаме плънката от бекон ,гъби , част от пушеното сирене и захлупваме като се стараем да сме сложили плънката с връх и като я покрием с картофите да направим конус както е показано .От останалата картофена смес оформяме кръгчета с вода ,и започваме да редим както е показано за да направим листата на розата .Когато я наредим я заливаме със сметанова смес - сметаната се смесва с млякото и се слага да заври. Топеното и пушеното сирене се нарязват на дребни парченца и се изсипват в сметаната - бъркат се до разтопяването им. .Заливаме розата с тази смес и слагаме да печем - когато е готова поръсваме с кашкавал ,запичаме го до разтопяването му и изваждаме .Сервира се топла

Няма коментари:

Публикуване на коментар