Общо показвания

Powered By Blogger

неделя, 26 февруари 2012 г.

Царевичен хляб в хлебопекарна


                                 •2 с.л. зехтин или олио
•1 и 1/2 ч.л. сол
•330 мл вода
•225 г царевично брашно
•450 г бяло брашно
•1 и 1/2 ч.л. суха мая или 20 г свежа мая
•1 с.л. захар
•чушки, маслини
•подправки по избор
•В съда за печене на машината първо се поставя зехтина. После се наливат 330 мл вода със стайна температура - ако се слага суха мая, ако се слага свежа мая от кубче, се слагат 300 мл вода, а в останалите 30 мл вода се разтваря маята. Във водата се прибавят солта. Брашното се пресява и се изсипва върху водата, като се внимава да покрие изцяло течността, за да не се смеси с маята, която се поставя върху брашното. Накрая се слага и 1 с.л. захар. Чушките се нарязват на ситни кубчета и се поставят отгоре. Последни се слагат сухите подправки - общото количество е 1 ч.л. Машината се пуска на програма за 1 кг хляб. По време на месенето се чува звуков сигнал, който е указание за добавяне на по-трошливи съставки. Тогава се отваря капака на машината и се поставят едро нарязаните маслини, които предварително са оваляни в брашно. След изпичането хлябът се поставя на решетка да изстине. ядки

Няма коментари:

Публикуване на коментар