Едно пиле (над 1 кг)
2 с.л. олио
3 глави лук
2-3 моркова
3-4 зелени чушки 1 с.л. брашно
1 ч.л. червен пипер
6-8 зърна черепипер 3 домата
1 глава чесън
1 ч.ч. червено вино
Пилето се нарязва на парчета, посолява се и се слага в тенджера, в която изсипваме предварително приготвената смес: ситно нарязаният лук се задушава в мазнината с малко вода, а след това се прибавят и се задушават ситно нарязаните домати, скилидките чесън и брашното.
Тази смес се наръсва с червения пипер. Слагат се зърната черен пипер. Пилешка селска яхния
Яденето се залива с виното и с една чаена чаша топла вода и се оставя да къкри на слаб огън.
Няма коментари:
Публикуване на коментар