Общо показвания

Powered By Blogger

сряда, 29 февруари 2012 г.

Печено пиле с билки


1 пиле,20 г масло,2 стръка розмарин,2 стръка кориандър,12 листа босилек,2 стръка магданоз,
1 щип. чубрица,8 листа джоджен,1 щип. кимион,
4 скилидки чесън.
Всички подправки се нарязват на ситно, а чесънът се пресова . Размесват се добре и се натъпкват между кожата на пилето и месото. Пилето се пече се в загрята до 220 градуса фурна, покрито с фолио около 1 час. След това фолиото се маха и пилето се намазва с тънък слой масло, така че коричката да стане хрупкава, и се пече още 20-25 минути, докато получи хубава златиста коричка. Трябва да се поглежда често, за да не загори.
изт . 1001 рецепти

Няма коментари:

Публикуване на коментар