Общо показвания

Powered By Blogger

неделя, 26 февруари 2012 г.

Яйце в хлебче

                             
•120 г бурканче готов сос с рагу
•4 бр. яйца
•4 бр. малки питки за сандвичи
•4 бр. салам на тънки филии (шунка, прошуто и т.н.)
•20 г масло, сол, черен пипер
Загрейте фурната на 200 градуса. Отрежете хлебчетата така, че да получите нещо като купичка с капаче и ги издълбайте. Сложете ги в тавичка покрита с хартия за печене намазана със зехтин. Сложете във всяко по две лъжици от сосът с рагу и по едно парче от салама. Отделете жълтъците от белтъците на яйцата и сложете по един белтък във всяко хлебче. Посолете на вкус със сол и пипер и запечете за около 10 минути. Междувременно намажете капачетата на хлябчетата с масло. След като сте запекли за десет минути сложете внимателно жълтъците в хлебчетата покрийте с капачетата и допечете за още 5 минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар