1 тарелка гъби , 100гр топено сирене,100 гр кашкавал 2 с.л. настърган шпек или ситно нарязана шунка,3 кисели краставички ,2 с.л.
маргарин или масло,4-5 с.л. олио.Гъбите се измиват и внимателно се
отстраняват пънчетата. Пънчетата се нарязват на много ситно. В купа се
слагат нарязаните на дребни кубчета топено сирене ,колбас, магданоз ,
пънчета и кисели краставички . Разбъркваме
добре.
С готовата смес пълним гъбите, като не препълваме- трябва да са
равни, като ги заглаждаме с лъжица. Разтопява се маслото и се излива в
тавичка заедно с олиото. Подреждат се гъбите. Пече се в загрята на
150-160 С фурна докато покафенеят гъбите.Когато са готови правим
капачета от настърган кашкавал и връщаме за няколко минути във фурната
до зачервяването и разтапянето на кашкавала
Няма коментари:
Публикуване на коментар