Общо показвания

Powered By Blogger

четвъртък, 21 август 2014 г.

Пълнени гъби

1 тарелка гъби , 100гр топено сирене,100 гр кашкавал 2 с.л. настърган шпек или ситно нарязана шунка,3 кисели краставички ,2 с.л. маргарин или масло,4-5 с.л. олио.Гъбите се измиват и внимателно се отстраняват пънчетата. Пънчетата се нарязват на много ситно. В купа се слагат нарязаните на дребни кубчета топено сирене ,колбас, магданоз , пънчета и кисели краставички . Разбъркваме добре. С готовата смес пълним гъбите, като не препълваме- трябва да са равни, като ги заглаждаме с лъжица. Разтопява се маслото и се излива в тавичка заедно с олиото. Подреждат се гъбите. Пече се в загрята на 150-160 С фурна докато покафенеят гъбите.Когато са готови правим капачета от настърган кашкавал и връщаме за няколко минути във фурната до зачервяването и разтапянето на кашкавала

Няма коментари:

Публикуване на коментар