10
бр. големи пресни чушки,2 глави лук,1 бр. морков,500 г кайма,1 ч.ч.
ориз,1 домат ,1 ч.л. червен пипер,кимион,черен пипер ,чубрица ,сол
,магданоз на вкус ,олио .Лукът наситнявам и заедно с ориза задушавам в
мазнината до златисто. Добавям каймата предварително овкусена с
кимиона, която бъркам до раздробяване.Подправям със сол и
подправките на вкус. Добавям оризът и
наливам вода. Ври до набъбване на ориза. Малко преди да е готов оризът,
добавям домата нарязан на ситно или настърган.Свалям готовата смес от
котлона и пълня с нея измитите и изтърбушени чушки.Нареждам чушките в
тава. Ако остане смес я слагам в тавата около чушките.Накрая доливам
малко вода в тавата колкото да покрие до половината чушките и слагам да
се пекат .
Няма коментари:
Публикуване на коментар