Общо показвания

Powered By Blogger

вторник, 26 август 2014 г.

Шоколадова торта








ЗА БЛАТА ---- 300 г натурален шоколад ,
120 г меко краве масло 1 и 1/2 ч.ч прясно мляко
1 и 1/2 ч.ч. захар
4 яйца
1 и 1/4 ч.ч. брашно
1 ч.л бакпулвер
1ч.л сода
1 ванилия
1/3 ч.ч какао Шоколадът, какаото, маслото и захарта се разтопяват на водна баня.Добавя се прясното мляко и се разбърква добре. Отделно се разбиват яйцата и към тях се добавя шоколадовата смес. Добавяме брашното със содата, бакпулвера и ванилията. Всичко се разбърква много добре. Сместа е за 4 блата от 20 см . Разделете на 4 , в тавичка с диаметър 20см се застила с хартия за печене или намазана с масло и се изсипва 1 част от сместа. Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна, за около 20минути. Не трябва да се препича блата, за да остане сочен и влажен вътре.Така се изпичат и четирите блата.ЗА КРЕМА -----500 г шоколад (5 броя шоколад- аз вземам 3 млечни и 2 с ядки ) 1 л сладкарска сметана,,2-3 суп. лъж. какао .Загряваме сметаната на водна баня , добавяме начупеният шоколад и бъркаме на средна темперетура докато се сгъсти сместта .Когато се сгъсти отстранете от огъня и оставете да изстива . В намазнена разкопчаваща се тава слагаме блат , намазваме с крема . Редуваме блат , крем . Завършваме с крем и прибираме да стегне за една нощ в хладилника, хубаво е да има поне 6 часа за стягане . Когато е готова поръсвам обилно с шоколадови пръчици , украсата е от лимонови гризинки - те са купени


Няма коментари:

Публикуване на коментар