Общо показвания

Powered By Blogger

неделя, 24 август 2014 г.

Тутманик



600 гр брашно ,200 мл прясно мляко,200 гр  кисело мляко , 2 бр. яйца ,100 г разтопено масло + 100 мл олио,20 г прясна мая,1ч.л. захар,1 и 1/2 ч.л. сол,300 г сирене за плънка,шарена сол за поръсване .Маята  се разтваря в 1 ч.ч. хладка вода  с 1 чл захар и 1 чл брашно до получаване на гъста каша.  Замесваме  тесто  от пресятото брашно в което правим кладенче и изсипваме хладкото  мляко, яйцата/1 яйце и 1 белтък - жълтъка е за намазване /разтопеното масло , захарта и солта. Добавя се маята. Тестото трябва да бъде меко и лепнещо.Отавя се да втаса .Когато е готово разделяме на 4 топки .Всяка топка разточваме на кора, която поръсваме с олио , натрошено сирене,шарена сол и слагаме в намаслена тава   .Така редим корите една върху друга.Оформление - Валентина Зуркан

Няма коментари:

Публикуване на коментар