300 мл. вода ,3с.л. олио,5000 г брашно ,1 чл сол ,1 чл захар ,1чл суха мая.
Пиде преставлява кръгъл плосък хляб, който отвътре остава кух. 1. Замесва се тесто от брашното , олиото , водата , солта , захарта и сухата мая и се оставя да втаса . След като втаса, тестото се разделя на 4 части, всяка от тях се оформя топка. Разточват се до около 20 см в
диаметър. Питките се намазват със олио и се покриват с фолио.
Престояват на топло половин час .
Отново се разточват, този път докато станат дебели
само 5 мм. Намазват се с разбит жълтък с вода и се пекат 10 минути на
фурна, загрята на 200 градуса.
Сервират се топли. Идеални са за големи сандвичи, тъй като отвътре остават кухи.Изт - 1001 рецепти
Няма коментари:
Публикуване на коментар