Общо показвания

Powered By Blogger

вторник, 26 август 2014 г.

Пиде- турски плосък хляб

 300 мл. вода ,3с.л. олио,5000 г брашно ,1 чл сол ,1 чл захар ,1чл суха мая.  Пиде преставлява кръгъл плосък хляб, който отвътре остава кух. 1. Замесва се тесто от брашното , олиото , водата , солта , захарта и сухата мая  и се оставя да втаса . След като втаса, тестото се разделя на 4 части, всяка от тях се оформя топка. Разточват се до около 20 см в диаметър. Питките се намазват със олио и се покриват с фолио. Престояват на топло половин час .
Отново се разточват, този път докато станат дебели само 5 мм. Намазват се с разбит жълтък с вода и се пекат 10 минути на фурна, загрята на 200 градуса.
Сервират се топли. Идеални са за големи сандвичи, тъй като отвътре остават кухи.Изт - 1001 рецепти

Няма коментари:

Публикуване на коментар