1
кг кайма, 2 филии хляб, 100 мл прясно мляко или вода , 1 яйце, 1
глава лук, 1 ч.л. черен пипер, 1 ч.л. кимион, 1 с.л. сол, магданоз,
олио,брашно за овалване.
Накисвам хляба във млякото .Когато се напоят и омекнат филиите, отстранявам коричките и раздробявам на малки парченца върху каймата.Добавям към каймата яйцето,ситно нарязаните лук имагданоз ,черния пипер, кимиона, солта.Всичко това омесвам добре. Поставям в хладилника да стегне. С мокри ръце оформям кюфтета ,овалвам в брашно и пържа .
Накисвам хляба във млякото .Когато се напоят и омекнат филиите, отстранявам коричките и раздробявам на малки парченца върху каймата.Добавям към каймата яйцето,ситно нарязаните лук имагданоз ,черния пипер, кимиона, солта.Всичко това омесвам добре. Поставям в хладилника да стегне. С мокри ръце оформям кюфтета ,овалвам в брашно и пържа .
Няма коментари:
Публикуване на коментар