Общо показвания

Powered By Blogger

понеделник, 25 август 2014 г.

Хрупкава баница с царевично брашно

http://www.receptite.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B0/%D1%85%D1%80%D1%83%D0%BF%D0%BA%D0%B0%D0%B2%D0%B0-%D0%B1%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B0-%D1%81-%D1%86%D0%B0%D1%80%D0%B5%D0%B2%D0%B8%D1%87%D0%BD%D0%BE-%D0%B1%D1%80%D0%B0%D1%88%D0%BD%D0%BE


500 г кори за баница,4 яйца,1/2 ч.ч. олио,1/2 ч.ч. царевично брашно,300 г кисело мляко,10 г бакпулвер,250 г сирене,150 г извара/ аз сложих кашкавалена /,сусам, маково семе по желание .Разбиваме яйцата и към тях добавяме олиото, млякото, брашното и бакпулвера. В отделна купа натрошаваме сиренето. Смесваме сиренето с изварата и добавяме шипка сол.
Взимаме една кора и я намазваме по цялата повърхност, с тънък слой от яйчената смес. Върху нея се поставя още една кора, отново намазваме, след което повтаряме действието с трета и четвърта кора. Върху четвъртата кора ръсим от сместа със сиренето и изварата. Навиваме на руло корите и поставяме в намазнена тава, като леко подвиваме краищата. Така продължаваме и с останалите кори, като навиваме по четири. Наредената баница намазваме леко с мазнина по избор (зехтин, олио, разтопено масло), нарязваме на парчета и поръсваме по желание със сусам или маково семе.
Печем в предварително загрята на 190-200С градуса фурна. Печем до златисто - около 40 минути.Изт .- Веселият готвач

Няма коментари:

Публикуване на коментар